събота, 17 октомври 2015 г.

Хляб с Камамбер, сладко от горски плодове и хамон

Едва ли има човек, който не би се изкушил от уханието на току що изпечен хляб. Той те примамва безпощадно всеки път и нарушава всички правила, режими и ограничения, които си си поставил. Така се чувствам винаги, щом прекрача прага на любимия си Lidl и доловя аромата на домашен уют, носещ се от фурната им. Разнообразни солени закуски като пици, кроасани, хлебчета с маслини и банички, допълнени щедро и от сладурски понички в приканващи цветове, кроасани с нуга крем и банички с плодов пълнеж. Не на последно място, негово Величество - хлябът! Винаги пресен и хрупкав, със семена, овесени ядки, бял или пълнозърнест. Невероятният екип на Lidl, отново ме зарадва с изненада, която, откровено, сгря не само ръцете ми (защото печивата бяха топли!), но и сърцето ми. Кошница прелест, от която създадох още по-голяма прелест. И не, не се фукам, просто с хубави продукти, няма начин да не обереш овациите.


Хляб с Камамбер, сладко от горски плодове и хамон

Необходими продукти:
1 бр. сирене Камамбер (250г)
125 г разтопено краве масло Pilos
Допълнително:
няколко ленти испански хамон
бурканче сладко (от горски плодове; боровинки; ягоди)


С остър нож за хляб, нарежете хляба на ивици по дължина, без да прерязвате основата. Направете ивици и по широчина, така че да се образуват квадрати. Нарежете сиренето Камамбер на парчета и напълнете хляба, като не притискате, за да не го сплесквате, а по-скоро разтваряте. Залейте го с разтопеното масло и го изпечете във фурна, предварително загрята на 220 градуса за около 15 минути или докато сиренето се разтопи апетитно. Поднесете с испански хамон и плодово сладко. 


Кажете ми честно, това не е ли една от най-вкусните хапки на света?

2 коментара:

  1. Вкусно е при теб, Зори! Това е любимият ми хляб от Лидл, защото има многооо семена. :) Права си, че още с прекрачването на прага, винаги ухае на вкусно хлебче или нещо друго от пекарната им. Човек не може да остане безпристрастен с тази миризма. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Благодаря Ви за отделеното време!